harap berbaloi untuk semua orang! InsyALLAH........

baca dengan hati, In Sha ALLAH berbaloi. =)

May 21, 2011

entri terskema setakat ni..


Perjalanan hidup kita masih jauh...
kita tak tau bila masa kita akan berakhir, sebab tu perjalanan kita masih jauh dan tak tau dah dekat, atau masih jauh...

Wargh!!! <-
crying? <=
Nope! <-
Then? <=

memikirkan dialog yang satu ni, "PERJALANAN HIDUP KITA MASIH JAUH......"

sha mulakan entri kali ni dengan melabelkan entri kali ni sebagai entri terskema setakat ni sebab kali ni elemen2 hikmah, memikir dan mari berfikir seperti kurang... (kerana tiada bahan dan idea)..
ape yang sha fikir? kawan2... perjalanan hidup kita masih jauh. kita baru melepasi setapak ke hadapan daripada garisan permulaan...kalau ada antara mereka yang mengatakan hidup mereka terlalu susah untuk ditempuh, ternyata silap.

baru mula untuk belajar makna HIDUP. 
baru bukak buku ABC dalam teori HIDUP.
baru diberi uniform baru dalam sekolah HIDUP.

kali ni, takde lagi nak kata saya tak boleh. apa yang datang, itu yang perlu ditempuh. kalau dulu ada keluarga sebab kita masih pakai title 'budak sekolah @ budak bawah umur'. tapi sekarang, ape2 keputusan semua atas bahu kita, berani atau takut, bukan masalah orang lain lagi. masalah diri sendiri.. kalau dulu orang cakap, "kau kan budak kecik!", sekarang orang akan cakap, " sedar tak kau dah besar?"

[merepek kan? aduss.... cam takde halatuju je entri ni... =.=]

kita dah besar kan? kita dah boleh fikir guna logik akal kan? kawan2, ini untuk kalian. Blog ni dedikasi untuk kalian... kerana wujudnya perkongsian yang tidak nampak, ini sebahagian daripada friendship kita. kalau harini kalian dekat dengan sha, tak mustahil 1 day, kalian jauh dari sha... sebab perjalanan yang jauh, possibility untuk sesat, kereta rosak dan sbgnya dalam perjalanan kita tak tau.. siapa jadi padi, siapa jadi lalang...

[over baca novel punya pasal campur lagi baru lepas tengok, nur kasih the movie...] bias!

jauh lagi bukan bermakna kita banyak masa untuk bersuka ria, 
jauh lagi bkan bermakna kita banyak masa untuk leka,
jauh lagi bukan bermakna kita tak perlu fikir apa akan jadi dengan hidup kita,
jauh lagi bermakna, banyak lagi ruang kosong untuk kita membesar menjadi dewasa, 
dewasa untuk diri sendiri, untuk orang lain...

JUST, 
dont know how to tell,
about the truth...

kebenaran untuk mereka tahu i love them! 

untuk mereka,
sekian, adioss!!!
 *entri paling teruk dalam dunia.

someone said: dah bertongkat pun ada hati lagi nak belajar kat situ?
and i : ....sekadar senyum sambil berkata dalam hati, "untuk mereka yang pernah dipandang rendah oleh orang lain, persetankan kata2 mereka. itu hanya kata2 orang yang takut melihat kejayaan orang lain"

 untuk `someone said`, sha hanya akan tersenyum SINIS. semoga mereka faham.




2 comments:

  1. mcm literature gytu sha.. =)

    ReplyDelete
  2. hehe.... berangan nak berdiri sama tinggi ngan a.samad said, duduk sama rendah ngan W.S... ni lah jadinya.. hehe

    ReplyDelete